fbpx

Kan du förändras? Tre komponenter för hur du blir den du vill vara

Du kan inte lära gamla hundar att sitta”, “Jag är ingen talare”, “Äh, jag har inte sinne för det där”, “Jag är den jag är”. Det finns många uttryck som syftar på att vi inte kan förändra oss själva. 

I videon får du tre avgörande komponenter för hur vi kan utvecklas och förändras på bästa sätt. Både så att vi kan hjälpa andra men också så att du kan utveckla dig själv och bli den du vill vara. 

Din hjärna

Din hjärna är som en muskel. Du kan stärka, utveckla och förändra din hjärnan. 

Eftersom gatusystem är mer avancerat i London än t.ex. på Manhattan så har man studerat hjärnorna hos taxichaufförer i London. Och det visar sig att den delen av hjärnan som är ägnat åt spatialt minne och att kunna lokalisera i sin omgivning, den delen är större hos taxichaufförer i London.

Därför att de har tränat upp, utvecklat och stärkt det området i hjärnan.

På samma sätt gäller det retorik och kommunikation, vilket egentligen berör alla delar i hjärnan. Men om du t.ex. utvecklar din förmåga inom kroppsspråk och icke-verbal kommunikation så stärker du den bakre delen av hjärnan; nackloben och parietalloben. 

Så fort du lär dig något nytt, gör något som är svårt, krävande och ansträngande så tänk på att det är då din hjärna växer och utvecklas. Den anstränger sig för att hitta och skapa nya nervbanor.

Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.

George Bernard Shaw

Det finns tre saker som påverkar hur du förändrar och utvecklar dig själv.

Se vilka de är i videon ovan.

Vilken av de tre komponenterna behöver du tänka på?