fbpx

Vill du förändra en vana? Här är en avgörande faktor om du lyckas

Har du haft som mål att du ska uppnå något, förändra en vana eller lära dig något nytt under året? T.ex. Springa maraton, sluta med godis, äta mer vegetariskt, skola om dig? Då finns det en avgörande komponent som hjälper dig (och andra) att utvecklas.

Vad har du fått för respons när du har berättat för någon om vad du vill åstadkomma, göra eller lära dig?  I videon får du veta på vilket sätt det kan vara avgörande.

Vem berättar du för?

I studier av bl.a. professor Gail Matthews visar att om du delar dina mål med med personer supportar och peppar dig – då ökar det chanserna att du når dom. 

Även Charles Duhigg nämner även det i sin bok “Vanans makt” (The Power of Habit). Om du ska lära dig något eller nå ett mål, då har du lättare för att göra det om du umgås med människor som har samma ambitioner som du.  

Vi har mer potential än vi tror

Så om du vill lära dig något nytt eller utvecklas inom något, välj att berätta det för personer som är peppande och stöttande.

Berätta för personer som tror på att din förmåga att utvecklas. Berätta för de som har samma mål som du och som uppmuntrar dig och ger dig energi när du stöter på hinder. 

Så skriv ner…

Vilka människor i din omgivning är peppande och stöttande och har samma ambitioner som du?

Vilka människor hjälper dig när du stöter på hinder och utmaningar? Vem hjälper dig att att undvika att komma med ursäkter?

Hur kan du själv bli mer peppande och stöttande när dina kollegor/vänner/barn/familj berättar om något de ska göra, förändra eller utveckla?