fbpx

2 saker som gör dig mer Autentisk (och vad som inte gör dig det…)

Har fått höra att det är viktigt att vara äkta och autentisk? Men om du spelar in en video eller håller en presentation så kan det vara mycket annat att tänka. Då kanske du känner dig allt annat än äkta och autentisk. Så hur hanterar du det? I videon får du 2 avgörande komponenter.

Focus less on the impression you’re making on others and more on the impression you’re making on yourself.

Amy Cuddy

Enligt socialpsykologien Brene Brown är äkthet inte något vi har eller inte har. Det är något vi gör – ett beslut om hur vi vill leva. Det handlar om att öppna sig, vara sann, ärlig och visa andra vem man är.

Men att vara sig själv och autentisk innebär inte att du ska visa ALLT av dig själv i alla situationer. Din intention styr vilken del av dig själv du visar.

Om du går till en läkare och den personen är slarvig och trött. Då tänker du inte att “Åh vad bra, vad autentisk hon är”. Nej, du vill att hon ska försöka göra ett bra jobb istället.

Vad du vill visa väljer bara du! Vissa som spelar in videos tycker om att sitta och spela dem i sängkammaren osminkade. Om det är du? Fantastiskt – kör på! Visa ditt sanna, råa du. Men alla vill inte det. Vi är olika.

Förmedla kunskaper som är i linje med det du innerst inne tror på

När du förmedlar kunskaper, insikter och idéer som du själv tror på och som du vet kommer hjälpa andra. Då känner du dig autentisk.

Ska du vara dig själv eller förändra dig själv?

Har du fått tips på att du ska “vara dig själv” för att sen vid något helt annat tillfälle få feedback på något du sagt eller gjort. Något som du borde förändra. Hur ska du förhålla till dig här? Ska du vara dig själv eller förändra dig själv?

Även fast du vill vara dig själva så vill du säkert också utveckla dig själv? Så i videon får du lära dig hur du kan tänka kring det.

Så i videon får du lära dig:

  • Om du ska vara dig själv eller förändra dig själv.
  • Och vilka vanliga utmaningar det finns med att “Vara dig själv” och “Förändra dig själv”

2 reaktioner på ”2 saker som gör dig mer Autentisk (och vad som inte gör dig det…)”

Kommentarer är stängda.