Hur du förmedlar dina kunskaper på ett säkert & intressant sätt - så andra lyssnar

Utan att drunkna i 100-tals retoriska metoder eller förvandlas till en entusiastisk cheerleader.

Om du ska lära ut något inför en grupp och du vill få din publik att lyssna samtidigt som du känner dig säker - då känner du redan till att det är viktigt med retorik och presentationsteknik.

Jag behöver inte berätta för dig att du behöver ha en tydlig struktur, att inledningen är viktig eller att du behöver tänka på kroppsspråket. Det känner du redan till.

Du kanske till och med redan har gått en kurs i retorik eller presentationsteknik - men du kanske inte kommer ihåg allt du fick lära dig. Eller du kanske fortfarande känner obehag inför en presentation.

Gabrielle-Salander

MEN DET HÄR KANSKE
DU INTE KÄNDE TILL

Vad en webbkurs i retorik kan ge dig

Du kommer att känna dig tryggare och säkrare i kommunikativa situationer

Ett steg-för-steg program med konkreta metoder för hur du får andra att lyssna gör att du kommer att kunna kommunicera effektivt i flera situationer än presentations-sammanhang.

Du kommer att uppfattas som en auktoritet inom ditt område

Retorikkunskaper ger dig även förmågan att förmedla dina kunskaper på ett sätt som skapar förtroende och trovärdighet för dig som presentatör.

Du kommer att kunna hjälpa fler med dina kunskaper & idéer

Du vet att dina kunskaper och idéer är värdefulla för andra. Men den retoriska förmågan du övar upp i den här kursen gör även att andra förstår värdet i dina kunskaper och på vilket sätt de kan använda sig av dem.

Du har tillgång till metoderna när du vill och var du vill

I och med att det är en webbkurs så kan du bara logga in på kursplattformen och ta del av metoderna när du väl behöver dem.

Förbereda en presentation? Fantastiskt!

Men var sjutton börjar jag?

Du kanske har fått förfrågan om att förmedla dina kunskaper inför en grupp, tyckt att det verkat spännande. Men så fort presentationen börjar närma sig så börjar tankar av tvivel dyka upp. Oro för att uppfattas som tråkig, att strukturen är otydlig, "Hur ska jag presentera mig själv?" eller "Tänk om jag glömmer det jag ska säga..."

Du kanske letar upp artiklar på nätet och köper en bok i ämnet. Även fast du haft tid, möjlighet och pengar att gå en retorikkurs så kanske du har glömt bort metoderna eller kände att "det är så mycket att tänka på".

Problemet för många kan vara att...

Utan en konkret plan du kan återkomma till så är det svårt att veta vad du ska träna på. Eller så har du inte tiden att botanisera bland alla 100-tal retoriska metoderna och välja ut vilka som är anpassade efter din typ av presentation.

Orsaker till att du inte utvecklat din retoriska förmåga ännu...

 • Du vet VAD du ska göra men inte HUR
 • Du tränar inte på det du lär dig (därför att du glömmer det i stundens hetta)
 • Det finns för många retoriska tekniker - du vet inte var du ska börja eller vad du ska fokusera på.
 • Teknikerna är inte specifika till just dig som lär ut och förmedlar kunskaper. Det gör att teknikerna du har fått hittills är lite för vaga och inte anpassade till just din situation.
 • Du har inte haft tid, möjlighet eller pengar att gå en 2-dagars kurs.

Här är en hemlighet...

Du behöver inte använda alla retoriska tekniker som finns för att bli en grymt bra presentatör.

Utan du behöver ett konkret steg-för-steg program med de absolut viktigaste metoderna, teknikerna och övningarna anpassat efter dig som förmedlar kunskaper till andra.

Du behöver också ha tillgång till metoderna när du vill så att du kan använda dem när du väl behöver.

Och med din tillåtelse, så skulle jag gärna vill visa dig hur.

Låt mig introducera

Retoriksmart Presentation

Ett komplett steg-för-steg program för hur du förbereder en intressant presentation och framför den med självförtroende så andra lyssnar.

Du kanske undrar vem jag är? Jag har en fil. kand i retorik, en teaterutbildning från Calle Flygare teaterskola, är certifierad nlp practitioner (modeller i bl.a. hur tankarna påverkar ditt sätt att kommunicera). Jag har coachat och tränat andra i retorik samt arbetat professionellt som föreläsare inom retorik och presentationsteknik.

Med detta i bagaget så känner jag mig säker på att jag har de metoder du behöver för att kunna förmedla dina kunskaper inför grupp med självförtroende. Och kunna skapa och framföra föredrag och presentationer som gör att din publik lyssnar.

Retoriksmart Presentation

Är kursen som fokuserar på

RESULTAT

Du får inget fluff, utan det viktigaste du behöver känna till för att bli en vass presentatör. Kursen ger dig de bästa metoderna för att få resultat. Dessutom har du tillgång till metoderna (på video och pdf) när du väl behöver dem. Du vet direkt vad du ska fokusera på - och i vilken ordning.

DITT NATURLIGA UTTRYCKSSÄTT

Det finns inte ett rätt sätt att uttrycka sig på. Utan du kommer få hitta ditt naturliga uttryckssätt för hur du kommunicerar ut det bästa av dig själv.

ANPASSAT EFTER DIN SITUATION

De första delarna i kursen är anpassat efter dig som förklarar, utbildar, lär ut eller håller föredrag.

Kursinnehåll - 6 delar

 • Videos

  Kursen innehåller korta videos som förklarar varje del, teknik och metod. Sammanlagt över 3 h.

 • Arbetsbok

  Du får en tillhörande arbetsbok med sammanfattningar och övningar.

 • Tillgång på alla enheter

  Du har tillgång till kursen på alla enheter; mobilen, surfplattan, datorn.

Retoriksmart Presentation
DEL 1:

Lägg en optimal grund

Kursen börjar med att du får psykologisk förståelse för din publik och vad som motiverar dem. Du blir också tydlig med ditt mål med presentationen. Det gör att du bättre kommer kunna anpassa din presentation och bli tydligare i ditt sätt att kommunicera.
✔ Psykologiska komponenter för vad som får din publik att lyssna.
✔ Vad du behöver veta om din publik för att kunna göra din presentation intressant för dem.
✔ Hur du definierar ditt kärnbudskap så att din presentation blir kristallklar för din publik.

DEL 2:

Hur du strukturerar din presentation

Hur du strukturerar din presentation är avgörande för att din publik ska kunna följa ditt resonamang. Därför får du lära dig vilken struktur som passar dig och hur du kan hitta en röd tråd genom hela presentationen som gör det enkelt för din publik att minnas det du säger och enkelt för dig att minnas det du ska säga.
✔ Hur du tar fram ett intressant och relevant innehåll kopplat till ditt kärnbudskap.
✔ Konkreta och specifika exempel på hur du kan strukturera din presentation på ett logiskt sätt.
✔ Du kommer få lära dig hur du fångar uppmärksamheten i inledningen och vilka komponenter i inledningen som är viktiga för att skapa intresse.
✔ Du kommer få en struktur för hur du kan avsluta din presentation så att du lämnar bästa möjliga avtryck.

DEL 3:

Skapa & behåll intresset

Är du rädd för att publiken ska somna? Då får du in den här delen veta hur du kan krydda din presentation på ett enkelt sätt för att behålla intresset genom hela presentationen.
✔ Storytelling - Hur du använder dig av berättelser
✔ Hur du kan förtydliga det du säger så att publiken förstår exakt vad du pratar om. När publiken förstår det du säger så är det lättare för dem att behålla intresset.
✔ Hur du kan interagera publiken på ett sätt så att de engagerar sig och lär sig bättre.

DEL 4:

Powerpoint/Keynote som förstärker & förtydligar

Få tekniker för hur du förstärker och förtydligar det du säger med hjälp av Powerpoint/Keynote. Lär dig använda bilder, text och typsnitt på ett effektivt sätt.
✔ Hur du använder dina powerpoint-sidor så att de förstärker och förtydligar ditt budskap, istället för att söva.
✔ Hur du använder bilder för att illustrera det du säger och var du hittar de bästa kostnadsfria bilderna till din presentation.
✔ Optimera budskapet på bilderna med texten - typsnitt, placering och storlek.

DEL 5:

Känn & utstråla självförtroende

I den här delen får du tekniker för hur du hanterar din nervositet och istället förmedlar auktoritet. Lär dig vilket kroppsspråk som skapar förtroende. I den här delen kommer du få bli din egen coach. Uppmaningen i den här delen är att du filmar dig själv (enligt instruktion) eller använder en film/video du redan har. Du kommer bli medveten om vad du ska titta efter, vad du kan utveckla och vad du kan förstärka.
✔ Hitta ditt optimala kroppsspråk som känns genuint för dig.
✔ Få kunskap om vilka vanliga kroppsspråks-misstag du bör undvika för att kommunicera ut det bästa av dig själv.
✔ Få övningar som stärker självförtroendet.
✔ Hur du låter mer övertygande på rösten och får en röst som når ut till alla.

DEL 6

Förmedla värme & trovärdighet

I sista delen tittar vi på metoder för vad som skapar trovärdighet och gillande. Lär dig vad du kan göra för att förmedla engagemang på ett sätt som känns naturligt för dig.
✔ Hur du skapar trovärdighet
✔ Vad gör du med dina händer? Hur kan du gestikulera på ett sätt som känns naturligt för dig.
✔ Hur du blir mer närvarande och skapar en positiv kontakt med publiken
✔ Bli medveten om vilka subtila signaler du sänder ut och hur du kan använda det för att påverka dig själv och andra på ett positivt sätt.

Ok, låt mig säga det här rakt upp och ner...

Retoriksmart Presentation är den optimala kursen för dig som vill ha ett tydligt steg-för-steg program för hur du paketerar och framför en intressant presentation med självförtroende. Den är för dig som har möjlighet att praktisera dina kunskaper på egen hand och som vill ha tillgång till metoderna på video för att repetera och titta tillbaka på dem när du väl behöver det.

Vanliga frågor