fbpx

Hur positiva känslor får dig att prestera bättre & 6 steg till mer Entusiasm

Positiva känslor (som glädje, entusiasm, flow) får dig inte bara att må bra. Utan det får dig också att prestera (och presentera) bättre. Men vad gör du om du inte känner det? Hur påverkar du dig själv (eller andra) positivt?

I videon får du lära dig vad som hindrar dig (och andra) att känna glädje, engagemang och entusiasm. Och 6 steg för hur du får mer av det.

Att maximera dina Positiva känslor har mängder med fördelar

Studier på över 275.000 människor över hela världen (Lyubomirsky, S., King, L., & Diener, E., 2005) visade att glädje och entusiasm får dig inte bara att må bra. Utan det leder också till positiva konsekvenser inom alla områden – jobb, hälsa, energi, välmående, relationer och kreativitet.

Eftersom depression är 10 ggr högre idag än vad det var på 1960-talet (M. Seligman) så kan det vara värt att investera i metoder som påverkar hur vi själva och andra känner oss.

Det är något som går att lära sig. Det går att förändra sin hjärna för att maximera sina positiva känslor (Norman Doidge, M.D, The brain that changes itself)

Att fokusera på att maximera dina positiva känslor handlar givetvis inte om att sopa negativa känslor under mattan – tvärtom! Att sätta ord på negativa känslor kan få dig att må bättre.

Vad har retorik med glädje och entusiasm att göra?

Mycket, men bl.a att:

  • Positiva känslor är mer övertygande än negativa eftersom dina känslor smittar av sig på andra. När du förmedlar engagemang och entusiasm så har du lättare för att påverka andra människor positivt.
  • Positiva känslor gör dig mer produktiv och effektiv.
  • Positiva känslor får andra att öppna upp sig och bli mer mottagliga för ditt budskap.

Vad gör du för att känna mer glädje för det du gör?